کاغذ دیواری

اندازه گیری دیوار برای ثبت سفارش کاغذ دیواری

قبل از سفارش خرید کاغذ دیواری لازم است که با استفاده از یک متر، ابعاد دیوارهایی را که می خواهید روی آنها کاغذ دیواری نصب کنید به دست آورده و با ضرب عرض و ارتفاع در یک دیگر مساحت کل دیوار را محاسبه کنید. برای دیوارهایی که درب و پنجره دارند نیز لازم است مساحت درب و پنجره‌ها را محاسبه و از مساحت کل دیوار کم کنید. برای محاسبه‌ی مساحت دیوارهایی که دو طرف دیوار دارای اختلاف ارتفاع هستند (مانند اتاق‌های زیر شیروانی)، می‌توان به این روش عمل کرد:
(عرض × ارتفاع دیوار در قسمت بلندتر) – نصف (عرض × اختلاف ارتفاع دو طرف دیوار).  یا
(X*Y) – ½(X*(Y-Y’)).
که Y ارتفاع دیوار در قسمت بلندتر و ‘Y ارتفاع دیوار در قسمت کوتاه‌تر است.
لازم به ذکر است که برای این گونه دیوارها مقداری کاغذ دیواری بیشتر از مساحت کل بدست آمده سفارش داد. زیرا ممکن است مقداری از کاغذ دیواری به علت برش‌های مایل هدر رود.
اگر میخواهید از چند نوع کاغذ دیواری برای دیوارهای مختلف استفاده کنید، لازم است که متراژ را برای هر قسمت جداگانه محاسبه کنید. برای محاسبه‌ی متراژ کاغذ دیواری سقف‌ها نیز کافی است طول و عرض اتاق را در هم ضرب کنید. در نظر داشته باشید که همواره می‌توانید این گونه محاسبات و تخمین‌ها را به کارشناسان ویکی دکو محول کنید.
در صورت خرید کاغذ دیواری از ویکی دکو، نگران اشتباه محاسبات نباشید. زیرا در صورت سفارش کاغذ دیواری اضافی، فروشگاه ویکی دکو در صورت دست نخورده ماندن رول‌های اضافی، آنها را از شما عزیزان پس می گیرد.

 

نحوه محاسبه کاغذ دیواری مورد نیاز

 

کاغذ دیواری‌ها به صورت رولی به فروش می‌رسند. هر رول کاغذ دیواری استاندارد ۵ متر مربع از دیوار را پوشش می دهد. این رول ها ۵۳ سانتی متر عرض (یا پهنا) و ۱۰ متر طول دارند. البته استانداردهای دیگر (مثلاً ۷۰ در ۱۰) نیز در بازار موجود اند اما رول ۵ متری کاغذ دیواری به دلیل پهنای مناسب راحت تر نصب شده و لذا استاندارد اصلی در همه‌ی برندها محسوب می‌شود. بنابر‌این یک رول با پهنای ۵۳ سانتی متری برای پوشاندن دیواری با ابعاد تقریبی ۳ در ۱.۶ متر کافی است. البته اگر بخواهیم اعداد دقیق تر داشته باشیم، با فرض ارتفاع ۳.۱ متر برای یک دیوار، هر رول به سه قسمت تقسیم شده که در کنار هم ۱۵۹ سانتی متر از عرض دیوار را می‌پوشاند.
برای راحتی محاسبه تعداد رول کاغذ دیواری ۵ متر مربعی مورد نیاز برای پوشاندن دیوار های خانه ای با متراژهای رند را در جدول زیر ببینید: (این اعداد تقریبی بوده و با کسر مساحت عناصری چون درب، پنجره، کمد دیواری و … محاسبه شده اند.)

50 متر مربع: 16 تا 18 رول 5 متری
60 متر مربع: 20 تا 22 رول 5 متری
70 متر مربع: 20 تا 22 رول 5 متری
80 متر مربع: 22 تا 24 رول 5 متری
90 متر مربع: 24 تا 26 رول 5 متری
100 متر مربع: 26 تا 28 رول 5 متری
120 متر مربع: 30 تا 32 رول 5 متری

 

محاسبه متراژ کاغذ دیواری لازم برای یک اتاق

برای محاسبه تعداد رول کاغذ دیواری لازم برای یک اتاق چند حالت می‌توان در نظر گرفت:
دیوارهای اتاق بدون پنجره یا کمد باشند:
تعداد رول مورد نیاز= (مجموع عرض دیوارها × ارتفاع + مساحت سقف اتاق – مساحت درب) تقسیم بر ۵.
دیوارهای اتاق با پنجره یا کمد باشند:
تعداد رول مورد نیاز= (مجموع عرض دیوارها × ارتفاع + مساحت سقف اتاق – مساحت درب و پنجره‌ها) تقسیم بر ۵.
برای مثال فرض کنید یک اتاق ۱۲ متری با طول و عرض ۴ و ۳ و ارتفاع ۳.۱ متر داشته باشیم که یک درب ۲.۵ و پنجره ۳ متر مربعی دارد. متراژ کل  ۴۹.۹ متر مربع شده و تعداد رول کاغذ دیواری لازم ۵ عدد.
اگر نمی‌خواهید به سقف کاغذ دیواری بچسبانید مساحت آن را از محاسبات حذف کنید.

 

هزینه کاغذ دیواری یک خانه ۱۰۰ متری

برای محاسبه هزینه ی کاغذ دیواری مورد نیاز برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری ابتدا باید برآوردی از متراژ دیوار هایی که می‌خواهید بپوشانید داشته باشید. به طور میانگین مساحت دیوارها بعلاوه‌ی سقف در حدود ۳ برابر مساحت زیربنا خواهد شد، یعنی برای یک خانه ۱۰۰ متری چیزی حدود ۳۰۰ متر مربع کاغذ دیواری. البته این شامل قسمت هایی همچون آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و راهرو هم می‌شود که ممکن است نخواهید کاغذ دیواری کنید.
پس برای برآورد تقریبی بهتر، لازم است متراژ دیوارهای اتاق ها و قسمت هایی را که قصد دارید روی آنها کاغذ دیواری نصب کنید را محاسبه و با هم جمع کرده و سپس با تقسیم بر عد 5 تعداد رول های لازم را بدست آورید. معمولاً بین 26 تا 30 رول برای یک واحد ۱۰۰ متری لازم است.
حال با ضرب تعداد رول ها در قیمت هر رول کاغذ دیواریِ انتخاب شده کل هزینه خرید کاغذ دیواری برآورد می شود. البته هزینه های نصب، موادی مانند چسب و زیرسازی و نیز هزینه ارسال کاغذ دیواری جداگانه حساب می شود.
بد نیست شما خوانندگان عزیز هم برای بدست آوردن برآوردی بهتر از متراژ کاغذ دیواریِ و کمک به سایرین تجربیات خود را در قالب نظرات به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *